Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι...

Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι...


Γύρισα χθες βράδυ σπίτι αργά και είδα ότι νυχτιάτικα ο Ολυμπιακός είχε βγάλει ανακοίνωση για την διαιτησία του Ευαγγέλου στην Νέα Σμύρνη κι ότι η ΑΕΚ είχε απαντήσει και δεν ξέρω αν το πράγμα συνεχίστηκε μέχρι το πρωί. Χαρά στην όρεξη του Ολυμπιακού που εξακολουθεί κι ασχολείται – λες και θα αλλάξει τίποτα. Το πολύ πολύ να τον τρέχουν πάλι στους αθλητικούς δικαστές γιατί έβγαλε ανακοινώσεις κτλ – το να διαμαρτύρεσαι άλλωστε έχει ποινικοποιηθεί. Εγώ λέω ότι αυτά δεν χρειάζονται: αυτό που χρειάζεται είναι να βάλουμε όλοι ένα χέρι.

Για να συνεχιστεί η πρόοδος

Ας βάλουμε ένα χέρι για να συνεχίσει η καταπληκτική πρόοδος του ποδοσφαίρου μας αυτά τα χρόνια της εξυγίανσης, που γεμίσανε τα γήπεδα και πήραμε πίσω τις Κυριακές και τα Σάββατα: χθες μπορεί στα τρία ματς που έγιναν να κόπηκαν συνολικά και 4000 εισιτήρια, αριθμός αξιοζήλευτος αν κρίνει κανείς από την ποιότητα της μπάλας που παίχτηκε. Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι να σταματήσει το bullying στους διαιτητές, αυτή η μάστιγα που φταίει για όλα. Εξαιτίας του bullying η Ξάνθη κερδίζει ένα πέναλτι την εβδομάδα, αυτό έφταιγε που στο ματς του ΠΑΟ με τη Λαμία στο κύπελλο ο Παπαπέτρου αποφάσισε να μην εφαρμόσει τον κανονισμό για τις αλλαγές με το έτσι θέλω και φυσικά αυτό φταίει για το γεγονός ότι η Δέτση υπέδειξε φέτος οφσάιντ σε αυτογκόλ (!) αλλά συνεχίζει να είναι στους πίνακες χωρίς να τρέχει τίποτα. Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι να συνεχίσει ο Περέιρα το θεάρεστο έργο του, δηλαδή να βάζει τον Τζοβάρα από την Λαμία διαιτητή στο Λαμία – Ατρόμητος και να τον αλλάζει παραμονή του ματς. Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι να σταματήσει το bullying, γιατί αυτό φταίει που ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει το τελευταίο του πέναλτι τον Αύγουστο και τον διαιτητή που του το έδωσε τον αφήσανε δυο μήνες έξω, μετά από ένα ματς που τελείωσε με 5-0. Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του Περέιρα και των υπόλοιπων που παίρνουν δυο φορές το μισθό του προέδρου της δημοκρατίας για να μην ξέρουν οι διαιτητές ούτε πώς να χρησιμοποιήσουν το κέρμα στην έναρξη των αγώνων: το είδαμε κι αυτό πρόσφατα.

Το πάντρεμα των σπορ

Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι για να συνεχιστεί στην Ελλάδα το πάντρεμα διάφορων σπορ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα γεγονός που θα κάνει το ποδόσφαιρο περισσότερο συναρπαστικό. Μόνο στην Ελλάδα με ένα απλό εισιτήριο μπορεί να παρακολουθήσεις συγχρόνως ποδόσφαιρο και λασπομαχία (ΠΑΣ – Ολυμπιακός), ποδόσφαιρο και βόλεϊ (Λάμία – ΠΑΟΚ), ποδόσφαιρο και καταδύσεις (Ξάνθη – Ατρόμητος), ποδόσφαιρο και μπάσκετ (Πανιώνιος – ΑΕΚ): αν μάλιστα χθες στις διαμαρτυρίες των παικτών του Πανιωνίου (που ήταν ήπιες, δόξα το Θεό, μην πάθει κάτι ο διαιτητής από το bullying…) έδινε και τεχνική ποινή και δυο βολές ο Ευαγγέλου θα του δίνανε συγχρόνως το σήμα της FIFA και της FΙΒΑ! Δεν πειράζει χρόνος υπάρχει: μπορεί να τον τιμήσουν μαζί ο κ. Γραμμένος και ο κ. Βασιλακόπουλος σε ειδική εκδήλωση. Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι να μην τα χάσουμε όλα αυτά: ο αγώνας για να τα κερδίσουμε υπήρξε μεγάλος και πολυέξοδος.

Μέρες χαράς και υποκρισίας

Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι για να συνεχιστούν αυτές οι υπέροχες μέρες υποκρισίας και χαράς που ζούμε. Για να συνεχίσουν οι τερματοφύλακες να συναγωνίζονται σε λάθη τους διαιτητές και όλοι να μετράμε ποιοι στο τέλος θα κάνουν περισσότερα. Για να συνεχιστεί η μούγκα όλων όσων για χρόνια μιλούσαν για διαιτητές που προκαλούν, ζητούσαν παρεμβάσεις εισαγγελέων, κάνανε επιθέσεις στο Κράτος, εξηγούσανε γιατί όλα τα πρωταθλήματα είναι άκυρα, απαιτούσαν καρατομήσεις διαιτητών που έδωσαν ένα λάθος κόρνερ και σήμερα πετάνε αετό. Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι για να είναι εξίσου ακριβοπληρωμένη η σιωπή τους όσο ακριβοπληρωμένη ήταν και η φασαρία τους. Ας βάλουμε ένα χέρι γιατί κατάφεραν να ξέρουμε πάλι μετά από χρόνια ποιοι θα πέσουν και ποιοι θα ανέβουν (όχι μόνο από τη Σουπερλίγκα αλλά και από την Football League), να ξέρουμε ποιες ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη, να ξέρουμε θα είναι οι επόμενοι διαιτητές που θα γίνουν διεθνείς, να ξέρουμε ποιοι Ρώσσοι Θεοί θα παρέμβουν για να κάνουν θαύματα για να σωθούν ομάδες, που λένε και στα Γιάννενα. Ας βάλουμε ένα χέρι για να συνεχίσουν οι ομάδες να έχουν αόρατους ιδιοκτήτες, για να αρχίσουμε μετά από δεκαετίες να συζητάμε για πολυϊδιοκτησία, για να έχουμε επιτέλους ένα πρωτάθλημα με ομάδες διατεθειμένες να δεχτούν ένα τσουβάλι γκολ με αντάλλαγμα δυο σφυρίγματα στο επόμενο ματς – κατά προτίμηση με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε φυσικά για αυτό να βάλει ένα χέρι κι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, εξετάζοντας τις μετοχικές συνθέσεις των ΠΑΕ, αλλά είναι απασχολημένος : βαράει και με τα δύο χέρια παλαμάκια.

Να μην βγει ούτε δεύτερος

Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι να μην περάσει ο Ολυμπιακός από την Τρίπολη σήμερα και να ησυχάσουμε. Εμείς, όχι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός κι οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή που είναι ησυχία δεν έχει: θα του καταλογίζουν σε βάρος του πέναλτι όπως αυτό με την Ξάνθη, προσδοκώντας να μπει ο κόσμος μέσα, θα κάνουνε ότι μπορούν για να τον μπλέξουν με τον ξυλοδαρμό του Τζήλου, θα βάλουν κι ένα ματς ακόμα παραμονή των αγώνων του με τη Ντιναμό Κιέβου μην τυχόν και την περάσει και συνεχιστούν οι συγκρίσεις με τις λαμπρές πορείες όλων των άλλων φέτος στην Ευρώπη. Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι για να μην πάει χαμένη η δουλειά ένα σωρό ηρώων της εξυγίανσης που θα θελαν αυτός να  μη βγει έστω δεύτερος, ώστε το καλοκαίρι ν αρχίσει πάλι από την αρχή, ο κόσμος του να γκρινιάζει και να διαμαρτύρεται κτλ κτλ.

Φανερό και αποτελεσματικό

Ας βάλουμε ένα χέρι ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε το ποδόσφαιρο που μας πρέπει, αυτό που έχουμε καμιά τριανταριά χρόνια τώρα και στο οποίο παρακολουθούμε κατά βάση ιστορίες παραγοντικής επίδειξης εξουσίας που βασίζονται σε μαριονέτες, ανθρωπάκια και Υφυπουργούς που σκάβουν λάκκους και βάζουν το κεφάλι τους μέσα. Ας βάλουμε ένα χέρι. Αλλά ας είναι φανερό και αποτελεσματικό, όπως αυτό του Μάνταλου…