Ο άντρας της χρονιάς

Ο άντρας της χρονιάς


Εριξα μια ματιά σήμερα στα θέματα τα κοινωνικά, που τα χω αφήσει λίγο στην άκρη και κακώς. Διαπίστωσα με χαρά πως προβλήθηκε αρκετά ο γάμος του Δημήτρη Θεοδωρίδη με τη Δούκισσα Νομικού: να μας ζήσουν τα παιδιά. Του κόλλησαν την ετικέτα ο «γάμος της χρονιάς» - το βρήκα υπερβολικό. Μαζί καιρό ήταν τα παιδιά, λογική κατάληξη ήταν ο γάμος, μια χαρά ζευγάρι είναι και γρήγορα να αποκτήσουν και παιδάκια. «Γάμο της χρονιάς» για να πεις κάποιον πρέπει πρώτα πρώτα να μην τον περιμένεις. Ενας τέτοιος έγινε φέτος. Δεν είχε την δέουσα προσοχή και κακώς. Μιλάω για το γάμο του Κριστιάν Καρεμπέ, που συζητήθηκε από μερίδα του ανδρικού πληθυσμού, που ξέρει να προβληματίζεται για θέματα σημαντικά, όπως το αν θα γίνει καμιά μεταγραφή, αν θα πάρει τεσσάρι ο Ολυμπιακός, γιατί βρέχει, αν έκανε προσθετική η Φουρέιρα κτλ. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω το θέμα.  

Μόνο εικοσιένα χρόνια διαφορά

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν πριν από δυο (ή τρεις;) μήνες περίπου, όταν και έγινε ο γάμος στο δημαρχείο του Πειραιά, ο Γάλλος, που είναι δικός μας πλέον, αφού χρόνια τώρα μένει εδώ, παντρεύτηκε μια νεαρή σκιέρ ονόματι Τζάκι. Η κοπέλα είναι μόνο εικοσιένα χρόνια μικρότερή του, είναι δηλαδή 25 Μαϊων και πριν γνωρίσει τον Κριστιάν στη ζωή της είχε μόνο δυο σχέσεις – όπως όλες. Είναι Λιβανεζα και λέγεται ότι εκτός από ωραία κόκκινα μαλλιά και αναλογίες μοντέλου έχει και πλούσιο μπαμπά. Η γνωριμία με τον Κριστιάν είναι από αυτές που θα ζήλευαν και καλόγριες που έχουν αφιερωθεί στο Θεό. Η Τζάκι είχε γίνει γνωστή πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, κάνοντας μια πραγματικά καυτή φωτογράφιση στα παγωμένα χιόνια. Η νεαρή είχε ποζάρει ημίγυμνη, με όλο τον κίνδυνο να πάθει πνευμονία ή έστω μια πούντα, που λένε και στην ορεινή Θεσσαλία. Φορούσε μόνο ένα μικροσκοπικό μπικίνι και κάλυπτε το γυμνό στήθος της με τα πέδιλα του σκι! Το σκι είναι μια από τις αγάπες του Κριστιάν. Σύμφωνα με φίλους είδε τις φωτογραφίες και ξετρελάθηκε, διότι δεν είχε φανταστεί ότι τα πέδιλα του σκι μπορεί να έχουν μια τέτοια είδους χρησιμότητα. Είπε ότι θέλει να τα δει από κοντά (όλα..)και το βαλε σκοπό.

   

Εφτανε ένα like

Πως ανακάλυψε τη συγκεκριμένη φωτογράφιση ο Κριστιάν; Οταν είχαν κυκλοφορήσει οι σχετικές φωτογραφίες, στην πατρίδα της Τζάκι είχε προκληθεί σάλος, αφού το Λίβανο είναι μια συντηρητική χώρα. Η Τζάκι χρειάστηκε να κάνει μια δήλωση δημόσιας συγνώμης για να μην έχει προβλήματα. «Ναι, είχα φωτογραφηθεί για ένα ημερολόγιο μαζί με άλλους επαγγελματίες αθλητές. Το βίντεο και οι φωτογραφίες που τώρα βλέπετε βγήκαν τον καιρό της προετοιμασίας μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν έπρεπε να κυκλοφορήσουν. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όλους σας. Γνωρίζω ότι στο Λίβανο πολλοί ένοιωσαν ότι προσβλήθηκαν και ότι το βίντεο αυτό δεν ταιριάζει στον πολιτισμό μας. Καταλαβαίνω απόλυτα την κριτική σας», είχε γράψει η ίδια στο προφίλ της στο Facebook κάνοντας την σχετική ανάρτηση, όπως κάνει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Instagram. Η ιστορία έκανε το γύρο του κόσμου και προφανώς την έμαθε ο Κριστιάν που μπήκε στη σελίδα και της έκανε ένα like – χωρίς ωστόσο ν αφήσει κάποιο σχόλιο του τύπου «κουκλίτσα μου» ή «μωρό με κατέστρεψες» η «είσαι για πολλά like» κτλ. Και κάπως έτσι άρχισαν όλα και φτάσαμε στο Δημαρχείο του Πειραιά, όπου τον πάντρεψε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με κουμπάρο τον  Κούλη Δουρέκα. Οπως διάβασα, στο τέλος το ζευγάρι δεν χόρεψε το χορό του Ησσαϊα, αλλά μάλλον τραγούδησαν όλοι μαζί το «Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ». Αλλά χάθηκα στον ωκεανό του  gossip, αντί να εστιάσω στα κοινωνικά μηνύματα της ιστορίας, όπως οφείλω.   

Ελαμπε η κοπέλα

Παρευρισκόμενοι στο γάμο μου είπαν ότι η κοπέλα έλαμπε, πράγμα απολύτως λογικό. Είναι άκρως κολακευτικό να την έχει διαλέξει για σύζυγο ο πρώην άντρας της Σκλεναρίκοβα. Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να εστιάσουμε: η απόφαση του Κριστιάν να ξαναπαντρευτεί δεν ήταν εύκολη και ήταν σαφώς απρόβλεπτη. Ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών, (το υπολογίσαμε γύρω στο 90%) μετά τη Σκλεναρίκοβα είχε όλες κι όλες κι όλες τρεις επιλογές: α) ασκητική ζωή και όχι στο Αγιο Ορος που είναι κυριλέ β) αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού, και γ) επιλογή 65χρονης οικιακής βοηθού για πλατωνική σχέση, με στόχο ένα πλυμένο σώβρακο και ένα καθαρό πουκάμισο. Κι όμως, το θηρίο ο Κριστιάν πήγε και ξαναπαντρεύτηκε και μάλιστα μια πιτσιρίκα καλομαθημένη χομπίστρια, που ένας Θεός ξέρει τι απαιτήσεις θα έχει από ένα ώριμο κύριο. Γιατί το έκανε; Προφανώς γιατί πιστεύει στην αξία του γάμου κι αυτό είναι στον καιρό μας αληθινά σπάνιο.

 

Η προβολή των διαζυγίων

Τα τελευταία χρόνια η προβολή των διαζυγίων των διάσημων (δεν αναφέρομαι σε αυτούς του Survivor, αλλά στους κανονικούς…) είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή των γάμων. Το να παίρνεις διαζύγιο μοιάζει με κατόρθωμα – γράφονται για τα διαζύγια τόσες λεπτομέρειες, που νομίζεις ότι είναι ηρωϊκή ιστορική πράξη. Ιστορικό είναι να παρατήσεις στην άκρη μια ιστορία με τη Σκλεναρίκοβα και να έχεις ακόμα όρεξη να πατρευτείς. Ναι, ο Κριστιάν Καρεμπέ έγραψε ιστορία. Εδειξε ότι δε υπάρχει καμία γυναίκα ικανή να κάνει ένα άντρα να πει «τελειώσαμε, δεν πάει άλλο». Η παροιμία ο «καλός ο μύλος όλα τα αλέθει» απέκτησε ήρωα: ο μύλος του Καρεμπέ σίγουρα το μπορεί! Εν τέλει, ο Καρεμπέ στέλνει σε όλους μας ένα μήνυμα: η δύναμη της θέλησης μετράει περισσότερο από μια σχεδόν δίμετρη καλλονή, που όταν την έβγαζες έξω την κοιτούσε ξελιγωμένος όλος ο κόσμος. Πιθανότατα του πήρε λιγάκι του Κριστιάν να πάρει μπροστά, αλλά επέστρεψε θεαματικά. Κι αν ως παίκτης υπήρξε αμυντικό χαφ, ως άντρας είναι επιθετικός και ασταμάτητος. Μπράβο του.

   

Ο θρίαμβος του άντρα

 

Ας δούμε στην απόφαση του Γάλλου να παντρευτεί τον θρίαμβο του άντρα, του πραγματικού άντρα. Καλή ήταν η Σκεναρίκοβα, αλλά αποκλείεται να του έραβε μια κάλτσα, να του μαγείρευε κάτι της προκοπής, να ήταν έτοιμη να συζητήσει μαζί του τα μεγάλα προβλήματα ενός άντρα, όπως το αν θα πρέπει ν αλλάξει αμάξι και ποιον πρέπει να πάρει αριστερό μπακ ο Ολυμπιακός. Θα μπορέσει αυτά να τα κάνει η Τζάκι; Ειλικρινά δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι ο Κριστιάν ελπίζει και η ελπίδα ως γνωστόν πεθαίνει τελευταία. Πιστεύω επίσης ότι κάπως έτσι πρέπει να βλέπει το γάμο ο άντρας ο σωστός: ως μια πράξη ελπίδας, μια ευκαιρία για να γλυτώσεις από το φανταστικό, που είναι η Σκλεναρίκοβα, χάρη στη δύναμη της πραγματικότητας, που είναι αυτό που έχεις μπροστά σου. Ας αναγνωρίσουμε ακόμα στο πρόσωπο του Κριστιάν ένα μεγάλο άντρα: στέλνει σε όλους τους καψούρηδες και τους χωρισμένους το μήνυμα ότι όλα περνούν και ότι δεν χρειάζεται να χαλάσουμε το συκώτι μας για καμία Κούλα του Πατσέλου, πίνοντας και καπνίζοντας και την αγάπη βρίζοντας. Οταν ο άντρας αυτός ξεπέρασε – κι άνετα – μια Σκλεναρίκοβα, όλοι μπορούμε. Όχι όλοι μαζί απαραίτητα, αλλά μπορούμε.  

 

Και με ΠΑΣΟΚ και με ΣΥΡΙΖΑ

 

Τη στιγμή που ο θεσμός του γάμου περνά κρίση – ειδικά στην Ελλάδα που το δημογραφικό πρόβλημα μεγαλώνει – ο Γάλλος του έδωσε το φιλί της ζωής. Για την πράξη του αυτή θα έπρεπε να αναβιώσει η βραδιά βράβευσης «του άνδρα της χρονιάς» για να του δώσουμε το σχετικό βραβείο. Αναγνωρίζοντας ότι ο Καρεμπέ μπορεί με το ΠΑΣΟΚ να είχε τη Σκλεναρίκοβα, αλλά και με το ΣΥΡΙΖΑ άντεξε και χαμένος δεν πήγε.