Οταν ο Πέρεθ συνάντησε τον Πανουργιά...

Οταν ο Πέρεθ συνάντησε τον Πανουργιά...


Ηταν όλοι καθισμένοι στο στρόγγυλο τραπέζι που χρησιμοποιούσε για να κάνει τα μυστικά του συμβούλια ο ίδιος ο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η αίθουσα μύριζε κλεισούρα, αλλά κανείς δεν τόλμησε να τραβήξει τις κουρτίνες και ν’ ανοίξει τα μεγάλα παράθυρα. Ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ ήθελε επίτηδες η ατμόσφαιρα να είναι βαριά για να γίνει κατανοητή η κρίσιμη κατάσταση των στιγμών.  Ολο το ΔΣ της Ρεάλ είχε δει το προηγούμενο βράδυ το Λαμία – Ξάνθη 0-0. Ένα υπερθέαμα.   

Ο χορός του Ζαλόγγου

Κοιτούσαν τον πρόεδρο όλοι με την αγωνία του ανθρώπου που ξέρει ότι θα ακούσει το μοιραίο. Οι τρεις αντιπρόεδροι, ο Φερνάντο Φερνάντεθ Ταπίας, ο Εντουάρντο Φερνάντεθ ντε Μπλας κι ο  Πέδρο  Λόπεζ Χιμένεθ δάγκωναν ο ένας τα νύχια του άλλου από την αγωνία. Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Ενρίκε Σάντσεθ Γκονζάλεθ είχε χτενιστεί σαν τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, τον Δημήτρη τον Κουτσούμπα για να γίνει κατανοητή η δραματικότητα της σύσκεψης. Τα μέλη του ΔΣ Ανχελ Λουίς Ερας Αγκουάντο και Σαντιάγκο Αγκουάντο Γκαρσία είχαν βουρκώσει, ενώ ο Λουίς Γκόμεζ Μοντεγιάνο η Αρρόγιο και ο Ενρίκε Πέρεθ Ροντρίγκεζ σκάλιζαν ταυτόχρονα τη μύτη της και πετούσαν τα κακαδάκια στον Μουνουέλ Σερέζο Βελάσκεζ για να κρύψουν την αμηχανία τους. Οι υπόλοιποι (μα πόσους συμβούλους έχει αυτή η ριμάδα η Ρεάλ Μαδρίτης;) είχαν πιαστεί από το χέρι έτοιμοι να χορέψουν το χορό του Ζαλόγγου (ή έστω τα παπάκια…) και να πέσουν από τον όγδοο όροφο των κεντρικών της Βασίλισσας – τόσο είχε ταραχτεί η εύθραυστη ψυχολογία τους.

 

Ο Πέρεθ ξερόβηξε αρχικά και ανέλαβε την ιστορική του ευθύνη. «Κύριοι σας κάλεσα εδώ» τους είπε χαμηλόφωνα «γιατί το μυστικό που κρατούσαμε επτασφράγιστο δυστυχώς διέρρευσε». «Χάρη στη Λαμία η ποδοσφαιρική ανθρωπότητα πλέον γνωρίζει ότι τα παιγνίδια της κάνουν μεγαλύτερη τηλεθέαση από αυτά της Ρεάλ». Ακούστηκε ένας αναστεναγμός ντροπής από όλους, ρυθμικός σαν τον ήχο του μπάσου, αλλά πιο υπόκωφος. Μόνο ο Πάκο Σέντο, ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου δεν είπε τίποτα. Όχι γιατί είναι ψύχραιμος. Αλλά γιατί είναι 84 χρονών και δεν ακούει.

Εκατόν τριάντα λέξεις χωρίς τελεία

«Φλόρεντίνο μίο Φλορεντίνο, πως έγινε αυτό;» ρώτησε ο Εμίλιο Μπουντραγκένιο, που δεν θα μπορούσε να λείπει από την ιστορική σύναξη. «Το Πρώτο Θέμα, μια ελληνική εφημερίδα έγραψε ότι η ΕΡΤ πληρώνει τρεις φορές ακριβότερα για τη Λαμία από τη Ρεάλ και η ομάδα του Πανουργιά Παπαϊωάννου το επιβεβαίωσε» είπε. Στο όνομα του Πανουργιά η ταραχή χτύπησε κόκκινο ή μάλλον μπλαουγκράνα. «Ο Πανουργιάς, αυτός ο σατανάς» φώναξε ο Σαντιάγκο Αγκουάντο Γκαρσία, ενώ ο Σερέζο Βελάσκεθ τον παρακαλούσε να μην ξαναπεί το όνομα του Πανουργιά επί ματαίω. «Πώς το είπε; Εδωσε συνέντευξη;» ρώτησε ο Ενρίκε Πέρεθ Ροντρίγκεθ. «Όχι» απάντησε ο πρόεδρος. «Εκανε κάτι χειρότερο. Εβγαλε ανακοίνωση»! «Ανακοίνωση;» φώναξαν όλοι έντρομοί και μόνο ο 84χρονος επίτιμος πρόεδρος Πάκο Σέντο έμεινε σιωπηλός γιατί δεν ακούει. «Ναι» απάντησε ο Φλορεντίνο και άρχισε να τη διαβάζει.

 

«Με τον πομπώδη τίτλο του δημοσιεύματός της, η δημοκρατικά ευαίσθητη εφημερίδα, αποσιωπώντας και προφανώς αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η εν λόγω εμπορική συμφωνία, έδωσε και δίνει τη δυνατότητα στον μην έχοντα πρόσβαση στη συνδρομητική τηλεόραση Έλληνα φίλαθλο, εντός και εκτός Ελλάδας, να παρακολουθεί τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος από τον τηλεοπτικό δέκτη του σπιτιού του, αποσιωπώντας περαιτέρω το γεγονός της μέχρι σήμερα καταγεγραμμένης μεγάλης τηλεθέασης των ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος που καλύπτονται από την ΕΡΤ, μεταξύ των οποίων και αυτών της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ, που κάθε άλλο παρά υπολείπονται σε τηλεθέαση και ελληνικό φίλαθλο ενδιαφέρον από τους αντίστοιχους τηλεοπτικούς αγώνες της ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, προσπαθεί με άστοχες συγκρίσεις να σκανδαλοποιήσει την μη αρεστή σε κάποιους εμπορική σύμβαση, απαξιώνοντας την ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ και τις υπόλοιπες αντισυμβαλλόμενες της ΕΡΤ ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες» είπε ξεφυσώντας.

«Ποιος την έγραψε την ανακοίνωση;» ρώτησε ο Μπουντραγκένιο. «Ο ίδιος ο Πανουργιάς, μάλλον» απάντησε ο Πέρεθ. «Είναι ο μόνος που μπορεί να γράψει 130 λέξεις χωρίς να βάλει μια τελεία. Αν εκδώσει άλλη μια τέτοια, όποιος τη διαβάσει κινδυνεύει να λαχανιάσει και να πεθάνει» πρόσθεσε.

«Μα πως φτάσαμε ως εδώ πρόεδρε» αναρωτήθηκε φωναχτά ο Γ.Γ Ενρίκε Σάντσεθ Γκονζάλεθ. «Νομίζω κάναμε πολλά λάθη» είπε ο Μπουντραγκένιο. «Εμείς διώξαμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ η Λαμία έκανε μεταγραφές. «Πήρες εσύ Αντζέτζο; Εχεις Σαράνοφ; Εχεις Ρόμανιτς; Εχεις μήπως Αμπντούλ Οσμάν και δεν τον ξέρω; Εχεις Πλιάτσικα;» ρώτησε ο Μπουντραγκένιο, ενώ το συμβούλιο άρχισε να τραγουδάει «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, θα ξαναέκανα γαλάζια τη θάλασσα».

 

Ο Πέρεθ τα χρειάστηκε. «Ο Λούκα Μόντριτς θα πάρει την Χρυσή Μπάλα» ψέλλισε. «Κι ο Ελίνι Δημούτσος θα πάρει καινούργιο παπί» του απάντησε ο Ενρίκε Σάντσεθ Γκονζάλεθ. «Νομίζεις ότι ενδιαφέρουν αυτά τον τηλεθεατή» ρώτησε. «Ο τηλεθεατής θέλει να βλέπει παικταράδες, να βλέπει Βάστερσον Σκαρντοβέλι η έστω το Next Top Model» απάντησε. «Και Μαστούρ» φώναξαν όλοι μαζί. Κι επειδή η ατμόσφαιρα είχε βαρύνει στρίψανε ένα τσιγάρο.

Θα μας πάρει τον Ασένσιο

«Και τι θα κάνουμε; είπε ο Πέρεθ. «Η Ρεάλ έχει εξευτελιστεί και παίρνει τρεις φορές λιγότερα από τη Λαμία και η Λαμία μας το τρίβει στη μούρη» μονολόγησε, ενώ έβλεπε λόγω του τσιφάρου το τρόπαιο του Τσάμπιονς λιγκ να βγάζει κανονικά αυτιά. «Μία λύση είναι να ρίξουμε τα μούτρα μας να πάμε στο Γιώργο τον Βασιλειάδη και να του ζητήσουμε να βρει αγοραστή για τα τηλεοπτικά της Ρεάλ» είπε ο Σαντιάγκο Αγκουάντο Γκαρσία. «Να βάλουμε τον Γκαγκάτση να τον παρακαλέσει, εκεί που τρώνε και συζητάνε για το δικαστήριο για την κάρτα Υγείας, να βρει κάποιον να δώσει κάτι και στη Ρεάλ» τόνισε. «Ξέρεις πόσο σκληρός είναι ο Βασιλειάδης; Εχει φτιάξει ένα VAR όλο δικό του και δεν το δίνει σε κανένα. Αυτά δεν γίνονται» είπε ο πρόεδρος. «Να μη με λένε Λουίς Γκόμεζ Μοντεγιάνο η Αρρόγιο, αλλά του χρόνου ο γίγαντας Πανουργιάς θα μας πάρει τον Ασένσιο» είπε ο Λουίς Γκόμεζ Μοντεγιάνο η Αρρόγιο. «Κανείς δεν σε λέει έτσι» απάντησε ο Πέρεθ. «Αλλά με τα λεφτά που του δίνει ο Βασιλειάδης είναι πιθανό» παραδέχτηκε.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Ο Ενρίκε Σάντσεθ Γκονζάλεθ φώναζε ότι αν ο Πανουργιάς πάρει τον Ασένσιο θα παραιτηθεί, ο Σαντιάγκο Αγκουάντο Γκαρσία έλεγε ότι αν ο Πανουργιάς γουστάρει θα φτιάξει στη Λαμία ένα γήπεδο μεγαλύτερο από το ανακαινισμένο Μπερναμπέου. Ο Μπουντραγκένιο ήταν ο μόνος ψύχραιμος. «Αν θέλουμε να μην μας διαλύσει ο Πανουργιάς, ας διώξουμε τον Λοπετέγκουι κι ας παραδεχτούμε ότι η μόνη λύση είναι ο Μπάμπης Ο Τεννές» είπε. «Θα πάρουμε Ελληνα προπονητή δηλαδή;» ρώτησε ο Πέρεθ. «Ιρλανδός είναι» είπε ο Εμίλιο κι όλοι άρχισαν να φωνάζουν «Τεννές Τεννές Τεννές».

Ο 84χρονος Πάκο Σέντο σήκωσε το χέρι ζητώντας το λόγο. Ολοι σώπασαν. «Ξέρει κανένας αν θα μας κόψουν τις συντάξεις;» ρώτησε….  

Γερά Πανουργιά, παρ’ τους τα λεφτά. Η Ρεάλ δεν έχει ούτε ΕΡΤ, ούτε Βασιλειάδη…