Το Star Trek των Συριζανέλ

Το Star Trek των Συριζανέλ


Μετά την τεράστια επιτυχία του Star Trek Next Generation, που κράτησε για επτά σεζόν, η σειρά Star Trek, τηλεοπτικά, γνώρισε μια παρακμή, καθώς δεν πήγαν πολύ καλά ούτε το Deep Space Nine (1993-1999), ούτε το Star Trek: Voyager (1995-2001), αλλά ούτε και το Star Trek: Enterprise (2001-2005), που ήταν και η πιο ακριβή παραγωγή. Ευτυχώς τη μεγάλη αμερικάνικη σειρά έσωσαν δυο άνθρωποι. Ο παραγωγός Τζέι Τζέι Αμπρααμς, που αναβίωσε το μύθο στην κινηματογραφική του εκδοχή και ο Νίκος Παππάς, που εξαγγέλλοντας το νέο ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα, αυτό που ονομάστηκε «Ελληνική Μasa», έδωσε στους σεναριογράφους του Χόλυγουντ υλικό για μια νέα σειρά που λέγεται «Star Trek: Εντερπραϊσυριζανέλ» και θα κάνει θραύση. Εχω στα χέρια μου το υλικό από τα πρώτα επεισόδια.

 

Επεισόδιο πρώτο, σκηνή πρώτη

Ακούγεται η μπάσα φωνή του Αλέξη Τσίπρα, αυτή με την οποία μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου: "Space the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprisyrizanel. It's continuing mission. To explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations. To boldly go where no man has gone before". Τον διακόπτει ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης και τον παρακαλάει να σταματήσει τα ιδιαίτερα στα αγγλικά, αφού έτσι κι αλλιώς τον Ομπάμα δεν θα τον ξαναδούνε. «Ι am Captain Kirk Tsipras» του λέει οργισμένος ο Αλέξης. «Καλά καλά, κι εγώ λέω ότι το 2018 θα χουμε ανάπτυξη και θα βγούμε από το μνημόνιο» του λέει ο Φλαμπουράρης, που και στο διάστημα, όπου όλα διαδραματίζονται πίνει ένα φραπόγαλο. Ξάφνου μπαίνει ο Δόκτωρ Λέοναρντ Μακόι Πολάκης: «Σας παρακαλώ πολύ, ελάτε μαζί μου» τους λέει και βρίζει δυο αγίους για να πάει καλά η μέρα. «What’s happening?» ρωτάει ο Αλέξης με άψογη ελληνοαμερικάνικη προφορά. «Ο Νίκος ο Παππάς τραβάει τα αυτιά του για να γίνει κανονικός Δόκτωρ Σποκ. Του είπε ο Σόιμπλε όταν αν δεν το κάνει θα βάλει τον Τσακαλώτο να παίξει το ρόλο κι έχει τρελαθεί» λέει ο Δόκτωρ, ενώ βρίζει τον αστερισμό της Ανδρομέδας. «Του είχα πει του Νίκου να μην τον πάρει στα σοβαρά το ρόλο» λέει ο Φλαμπουράρης, ενώ χτυπάει κόκκινος συναγερμός. Καθώς ακούγεται ο ύμνος του ΠΑΣΟΚ σε διασκευή Λάκη Λαζόπουλου, οι τρεις άντρες τρέχουν στα ιατρεία.      

 

Επεισόδιο δεύτερο, σκηνή τρίτη

 

Ακούγεται ένας θόρυβος, ενός χτυπάνε σειρήνες και όλοι νομίζουν ότι το σκάφος δέχεται επίθεση! «What’s happening?» ρωτάει ο Αλέξης που έχει μάθει πλέον φαρσί όλες τις δύσκολες ατάκες του ρόλου. «Μήπως είναι οι Κλίνγκολν;» λέει έντρομος ο μηχανικός Μοντγκόμερι Σκοτ «Σκότι» Σπίρτζης. «Μήπως είναι οι Ρουμουλάνοι;» ρωτάει η πλοηγός Ουχούρα Αχτσιόγλου. «Μήπως είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου με το διαστημόπλοιο Πλεύση Ελευθερίας;» ρωτάει ο Νίκος Δόκτωρ Σποκ Παππάς. «Όχι», «όχι», «όχι», αρχίζουν και τσιρίζουν όλοι, όταν ακούν το όνομα Ζωή. Και τρέχουν να διακτινιστούν στον πιο κοντινό πλανήτη, ενώ ο Δόκτορ Λέοναρντ Μακόι Πολάκης βρίζει τους Τρεις Ιεράρχες. «Μας είπαν όταν γίναμε κυβέρνηση, ότι μπορεί να φύγουμε κι εμείς με ελικόπτερο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα χρειαζόμασταν διαστημόπλοιο. Ούτε ο Γιάνης ο Βαρουφάκης» ψέλλισε ο Φλαμπουράρης, ενώ προσπαθούσε να μην του χυθεί ο καφές…    

 

Επεισόδιο τρίτο, σκηνή έκτη

 

«Τι μυρίζει έτσι;» ρωτάει ο μηχανικός Μοντγκόμερι Σκοτ «Σκότι» Σπίρτζης, τον Αλέκο το Φλαμπουράρη, που πίνει φρέντο καπουτσίνο μέτριο καθισμένος στην καρέκλα του Κυβερνήτη με τα πόδια τεντωμένα μέχρι το πηδάλιο. «Τίποτα, όπως σε όλες τις πτήσεις, έβγαλε πάλι τα παπούτσια ο Καμμένος, ενώ διαβάζει τα Νέα κι έχει βρομοκοπήσει το διάστημα». «Space;» ρωτάει ο Αλέξης. «Yes» του απαντάει ο Φλαμπουράρης. «Space the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprisyrizanel» αρχίζει ο Αλέξης, ενώ όλο το πλήρωμα ουρλιάζει παρακαλώντας να σταματήσει. «Πες ότι θα σκίσεις το μνημόνιο και ότι θα το καταργήσεις με ένα νόμο κι ένα άρθρο, αλλά κόψε αυτό το τροπάριο δεν αντέχω άλλο», του λέει ο Δόκτορ Λέοναρντ Μακόι Πολάκης, ενώ βρίζει τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Αη Γιάννη το Ρώσσο.  Ηρεμούν όλοι. «Τι κάνει ο Καμμένος; Που είναι χαμένος;» ρωτάει η πλοηγός Ουχούρα Αχτσιόγλου, τον Νίκο Δώκτορ Σποκ Παππά, που καθαρίζει τα αυτιά του με ένα κατσαβίδι. «Διακτινίζεται όλη μέρα γιατι νομίζει ότι έτσι θα αδυνατίσει» απαντάει αυτός. «Είναι καλό παιδί ο Πάνος, αλλά έχει εμμονές» λέει ο Φλαμπουράρης. «Από τότε που ήρθαμε στο διάστημα και δεν μπορεί πια να κάνει μηνήσεις σε δημοσιογράφους, έχει γίνει πολύ παράξενος» τονίζει. «Μήπως να τον ψεκάζαμε λίγο;» ρωτάει ο Νίκος Δώκτορ Σποκ Παππάς. Οι τρεις άντρες τρέχουν να βρουν τον Πανάρα, ενώ ακούγεται ο Υμνος του ΠΑΣΟΚ σε διασκευή Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

 

Επεισόδιο τέταρτο, σκηνή πέμπτη

 

«Ανησυχώ για το σκάφος, τρίζει πολύ και δεν ξέρω αν θα αντέξει» λέει ο μηχανικός Μοντγκόμερι Σκοτ «Σκότι» Σπίρτζης, «ίσως πρέπει να κατεβούμε στον επόμενο πλανήτη και κανείς δεν γνωρίζει τι θα βρούμε εκεί. Μπορεί να είναι όλοι ΠΑΣΟΚ, μπορεί όμως να είναι αυτοί που στις δημοσκοπήσεις λένε ότι θα ψηφίσουν Κυργιάκο. Νοιώθω ότι πάμε στα χαμένα περισσότερο και από όσο συνέβαινε τον καιρό που έπρεπε να περάσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση». «Απλά τώρα είμαστε στο διάστημα» συμπληρώνει. «Space?» ρώτησε ο Αλέξης και συνέχισε «Space, the final frontier. These are the voyages…» - τον αγριοκοίταξαν όλοι και σταμάτησε απότομα. «What’s happening?» ρώτησε, δείχνοντας ότι τα ελληνοαγγλικά του είναι πλέον άριστα. «Πρέπει να στείλουμε κάποιον εξωγήινο στον πλανήτη» είπε ο Φλαμπουράρης. «Μην πάει πάλι ο Καμένος – από τον πολύ τον διακτινισμό εχθές άρχισε να βρίζει όπως έκανε κάποτε ο Λεβέντης» είπε η πλοηγός Οχούρα Αχτσιόγλου. «Δεν τους μπορώ αυτούς που βρίζουν» είπε ο Λέοναρντ Μακόι Πολάκης, ενώ έκανε μια ανάρτηση στο FB εναντίον του Σφακιανάκη. Τον κοίταξαν όλοι έκπληκτοι. «Νίκο, σου είπα ότι το διαστημικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να βασιστεί στο Star Trek. Oι άνθρωποι εδώ πάνω στο διάστημα αρχίζουν και συμπεριφέρονται παράξενα. Θα ήταν καλύτερο να το βασίζαμε στο Star Wars» είπε. «Star wars?» ρώτησε ο Αλέξης και πριν να του απαντήσει κάποιος άρχισε να απαγγέλει: «A long time ago, in a Galaxy far, far away...». «Καλά ρε, όλοι μέρα με σαχλαμάρες ασχολείται;» ρώτησε ο Φλαμπουράρης. «Κυρ Αλέκο τώρα το κατάλαβες;» απάντησε ο Νίκος «Σποκ» Παππάς, ενώ η Οχούρα Αχτσιόγλου έφυγε για να βρει δυο εξωγήινους. Γύρισε με τον Κατρούγκαλο, που έφτασε στο σκάφος από τον πλανήτη των Κατρούγκαλων, και τον Μπόλαρη, που ήρθε από τον πράσινο πλανήτη του ΠΑΣΟΚ.

(Το be continued…).