Όταν ο Αλμπέρτο γνώρισε την Ελένη…

Όταν ο Αλμπέρτο γνώρισε την Ελένη…


Είχαμε φτάσει στο γλυκό και στους καφέδες, όταν μια φίλη, που διαβάζει μανιωδώς το Spirto, με κοίταξε πλαγίως και μου είπε: «εντάξει πες μας τώρα για το ειδύλλιο που συζητά όλη η Αθήνα». «Από όσο γνωρίζω η Αννα Μισέλ είναι ευτυχισμένη με τη νέα σχέση της» απάντησα. «Μα ποια Αννα Μισέλ;» μου επιτέθηκε το τραπέζι. «Μιλάμε για τον Ισπανό και την Φουρέιρα». «Ποιόν Ισπανό;» ρώτησα. «Του Ολυμπιακού», μου ήρθε η πληρωμένη απάντηση. «Τα έχει ο Ρομπέρτο και με τη Φουρέιρα;», ξαναρώτησα. «Όχι βρε. Ποιος Ρομπέρτο; Ο άλλος». «Αυτός; που κανένας δεν τον θέλει;». «Τα φτιαξε ο Σεμπά με τη Φουρέιρα;» ρώτησα, ενώ μου έπεσε το κουταλάκι του καφέ από τα χέρια. «Όχι μωρέ. Ποιος Σεμπά;». «Αυτός» είπε, και μου έδειξε το Spirto. Διάβασα τον τίτλο. «Πως η Φουρέιρα τρέλανε τον σταρ του Ολυμπιακού» έγραφε κι είχε μια φωτογραφία του Αλμπέρτο Μποτία. «Είναι απλό» απάντησα. «Τον ρώτησε τι πιστεύει για την κβαντική μηχανική και αν θεωρεί ότι η εξέλιξη της κυματοσυνάρτησης καθορίζεται από την εξίσωση Σρέντινγκερ και ο Μποτία τρελάθηκε» είπα, αλλά δεν γέλασε κανείς. «Ακου», μου είπε ένας φίλος, «είσαι καλός για να γράφεις για τον Μπραντ Πιτ, αλλά παραδέξου πως για αυτό δεν έχεις ιδέα». Λούφαξα στην πολυθρόνα μου και δεν είπα λέξη όλο το υπόλοιπο βράδυ. Ναι, δεν είχα ιδέα. Ηθελα να τηλεφωνήσω στο Νικολακόπουλο, αλλά φοβήθηκα πως θα τρόμαζε γιατί ήταν αργά. Σκέφτηκα ότι μετράει τα εκτός έδρας του Ολυμπιακού, όπως άλλοι μετράνε προβατάκια και πως μάλλον θα αποκοιμήθηκε - άσε που μπορεί να μου αποκάλυπτε πως ο Ιντέγιε βγαίνει με την Αννα Βίσση και να με βραχυκύκλωνε περισσότερο. Είχα ελάχιστο χρόνο για να ξεπλύνω τη ντροπή και να μην την κουβαλάω σε όλο το 2017: έπρεπε να μάθω. Και ναι, έκανα ρεπορτάζ. Πλέον ξέρω τι είπαν στην κοινή τους έξοδο στο Κολωνάκι. Και μπορείς να το μάθεις κι εσύ, αν αντέχεις τόση αλήθεια.

 

Στη γλώσσα του ποδοσφαίρου όλα

Πρέπει να πω ότι ο Αλμπέρτο μιλάει πλέον λίγα ελληνικά και η Φουρέιρα ξέρει ισπανικά – άλλωστε η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι παγκόσμια, όπως λέει κι ο Βασίλης ο Γκαγκάτσης. Δεν πήγαν μαζί στο μαγαζί, ο Αλμπέρτο πήγε πρώτος και την περίμενε. Φορούσε 250 γραμμάρια ζελέ (στο μαλλί), ένα άσπρο πουκάμισο κι ένα μαύρο τζιν παντελόνι μαζί με τα απαραίτητα Curry3 Aqua Camo, που πήρε από τα Intersport και τις επικαλαμίδες, που δεν αποχωρίζεται, γιατί αν θυμώσει μπορεί να κάνει ένα φάουλ στο σερβιτόρο. Η Ελένη ήρθε με ένα τέταρτο καθυστέρηση, ντυμένη με λίγο από πουκάμισο, λίγο από φούστα, λίγο από εσώρουχα – από ό,τι αγοράζει χρησιμοποιεί, λόγω κρίσης, το ένα τρίτο. 

  • «Καληθπέρα, τι κάνειθ, χαίρομαι που θε γνωρίθο επιτέλουθ από κοντά μετά από τόθο καιρό» είπε ο Αλμπέρτο στα ελληνικά.
  • «Κι εγώ θέλω να θου πω πόθο χαίρομαι, που επιτέλουθ βρεθήκαμε μετά από τόθες φορέθ που μιλήθαμε θτο Θκάιπ» απάντησε στα ισπανικά η Ελένη.
  • «Θυγχώρεθέ με που δεν θου μιλάω πολύ καλά ελληνικά» είπε ο Μποτία.
  • «Μη θε απαθχολεί μιλάω πολύ καλά ιθπανικά» είπε η Ελένη και για να θπαθει (συγνώμη κόλλησα κι εγώ..), τον πάγο ρώτησε: «τι κάνει ο κοινόθ μαθ γνωστόθ;».
  • «Ο Ζέκα;» είπε ο Αλμπέρτο.
  • «Όχι καλέ ο άλλοθ».
  • «Ο Αργυρόθ;».
  • «Όχι μωρέ, ο φίλοθ θου ο Ιθπανόθ που έφυγε».
  • «Ο Μίτσελ;».
  • «Ναι, ο ψηλόθ».
  • «Α ο Ρομπέρτο!»
  • «ναι καλέ»,
  • «α έφυγε, που τον ξέρειθ;».
  • «Τα είχε πέρυθι με δυο φίλεθ μου τραγουδίθτριεθ».
  • «Α ναι; Δεν το ξερα. Γύριθε στη Βαρκελώνη».
  • «Και τι κάνει; Τραγουδάει εκεί;».
  • «Όχι παίζει γκολκίπερ».
  • «Α, τα κορίτθια νόμιζαν ότι είναι θυνάδερφοθ» είπε η Ελένη και παρήγγειλε μισή μπρουσκέτα, ένα αυγό μόνο με ασπράδια, ένα ψιλοκομμένο καρότο και μια διπλή βότκα με λεμόνι.
  • «Χα, χα» γέλασε καλόβολά ο Μποτία. «Τουθ τραγουδούθε ο Ρομπέρτο;» ρώτησε.
  • «Όχι τιθ έκανε να τραγουδάνε μη – μη – μη η μία, ναι – ναι – ναι η άλλη, Φελιζ Ναβιδάδ και οι δυο» είπε η Ελένη.

Ακούστηκε ένα σκρατς, αλλά δεν ήταν διαφήμιση του ΟΠΑΠ. Απλά ο πάγος είχε σπάσει.

 

Φεντερίκο Γκαρθία Τυράκης

Καταλαβαίνω την ανάγκη του αναγνωστικού κοινού (μου) για όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά όπως ακριβώς στις αμερικάνικες ταινίες, όπου όλοι (Ναζί, Ρώσοι, Ινδιάνοι, Εσκιμώοι, εξωγήινοι κτλ) μιλάνε αγγλικά, έτσι και στη συνέχεια του κειμένου θα σας γράψω τους διαλόγους στα ελληνικά, γιατί δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να μιλάνε καλά ξένες γλώσσες, σαν τον Αλέξη τον Τσίπρα. Ο Μποτία παρήγγειλε ένα φιλέτο (με αίμα, γιατί πρέπει να νοιώθει πάντα σκληρός) και ένα μπουκάλι ανθρακούχο νερό. «Είμαι μεγάλος θαυμαστής σου Ελένη» της είπε. «Και μου αρέσει πολύ η ευαισθησία που έχουν τα τραγούδια σου» τόνισε κι έκλεισε τα μάτια. «Στο θεό με πάει. Η καρδιά μου σπάει. Νύχτα οι άμυνες με μια ματιά. Όλες πήρανε φωτιά πριν παραδοθώ. Στο θεό με πάει, όταν με ακουμπάει» απήγγειλε, δίνοντας έμφαση στη λέξη «άμυνες», ίσως γιατί το τραγούδι του έμοιαζε αυτοβιογραφικό. Η Ελένη κοίταξε τα κλειστά του μάτια ακουμπώντας με αμηχανία το μακρύ κορδόνι, που φορούσε για σουτιέν. «Τι είναι; Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα;» ψέλλισε ο σχεδόν μαγεμένος Μποτία. «Όχι. Νομίζω Νεκτάριος Τυράκης. Ο Λόρκα ίσως μου γράψει κάτι του χρόνου» απάντησε η Ελένη...           

Δεν κάνει τη διαγώνιο

Η Ελένη είχε λίγο άγχος. Ο Αλμπέρτο ήταν τζέντλεμαν και φαινόταν ότι είχε διαβάσει στο Hello τα πάντα για αυτή. Η ίδια τόνισε με νάζι ότι από ποδόσφαιρο δεν ήξερε πολλά, αλλά δεν έλεγε αλήθεια. Ηθελε απλά να τον αιφνιδιάσει. «Νομίζω ότι ο Μπέντο παίζει με την άμυνα πολύ ψηλά» του είπε. «Ναι, ίσως, αλλά θα πρέπει να πρεσάρουν λίγο περισσότερο τα χαφ» της απάντησε αυτός. «Κοίτα», αποκρίθηκε η Ελένη «δεν είναι μόνο πρόβλημα των χαφ. Νομίζω ότι ο Μπέντο δεν διδάσκει τη διαγώνιο. Θέλω να πω ότι όταν εσύ βγαίνεις στον αντίπαλο φορ κι ο Ντα Κόστα μένει τρία βήματα πίσω και δεξιά, πρέπει ο ακραίος να κόψει διαγώνια γιατί το κενό στην πλάτη είναι μεγάλο κι ο μόνος τρόπος για να προλάβει η άμυνα τον κυνηγό που φεύγει, είναι να μην χρειάζεται να στρίψει το μπακ πριν το σπριντ». Ο Αλμπέρτο ένοιωσε το αίμα του να καίει από ηδονή – ποτέ του δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ένα ραντεβού με την Ελένη θα τον έκανε τόσο καλύτερο παίκτη. Η Ελένη πήρε μια αλατιέρα, μια πιπεριέρα και το μύλο με το πιπέρι. «Λοιπόν» του είπε, «αν εσύ είσαι ο καλός ο μύλος που όλα τα αλέθει, αυτός είναι ο Ντα Κόστα και η αλατιέρα είναι ο Φιγκέιρας, που πρέπει να κόψει διαγώνια» του είπε. Ο Μποτία κούνησε το κεφάλι και σκέφτηκε ότι αυτή ήταν η πιο συναρπαστική νύχτα της ζωής του - μα το Σάββα Θεοδώριδη. «Δεν στα εξηγώ ωραία;» τον ρώτησε η Ελένη. Ζήτησαν λογαριασμό. Εξω ψιλόβρεχε, αλλά παρόλα αυτά ο Αλμπέρτο τραγουδούσε «θαράντα βαθμοί, λειώνει το κορμί, η λύθη είναι μια, πάμε παραλία». Πλήρωσε με κάρτα – κίτρινη κάρτα, από τις πολλές που έχει πάρει φέτος. Η Ελένη του είπε «βιάσου, πάμε» στα ελληνικά. Δεν ήθελε να στήσουν το Νίκο τον Αλέφαντο…