Τρέξε τρέξε οδηγέ

Τρέξε τρέξε οδηγέ


«Κύριοι τα πράγματα από δω δεξιά. Οποιος είναι να κατεβεί πρώτος, να περιμένει να βάλουν μέσα τις βαλίτσες οι άλλοι, που θα κατεβούν τελευταίοι» εξηγούσε ο οδηγός του πούλμαν στην αποστολή του Παναθηναϊκού, πριν όλοι επιβιβαστούν για να γυρίσουν στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη. «Γιατί λέει «αυτοί που θα κατεβούν πρώτοι» να τα βάλουν μπροστά; Όλοι Αθήνα δεν πάμε;» ρώτησε ο Χαραλαμπόπουλος. «Κάτσε δεν ξέρεις. Μέχρι μεθαύριο, που θα φτάσουμε, μπορεί να δώσει εντολή ο πρόεδρος να κατεβάσουμε κανένα στη Λάρισα και να γυρίσει με τα πόδια» είπε ο Παππάς. «Μάστορα εγώ την κιθάρα θα την πάρω μέσα δεν την βάζω στις αποσκευές» είπε ο Καλάθης θυμωμένα. «Κάν’ τε ότι θέλετε, αλλά μην χάσετε τα εισιτήρια» είπε ο Πασκουάλ. «Στο Τσορλού, σε κανα δυο ώρες θα μπει ελεγκτής και δεν θέλω να μπλέξουμε με τους Τούρκους» τόνισε αυστηρά. Μπήκαν μέσα. «Προχωρήστε στο διάδρομο», ακούστηκε θυμωμένα η φωνή του μάστορα.

Που είναι ο Τζέημς οεο;

«Είμαστε έξω από το Τερκιτάντ. Στάση για κατούρημα και για κανα σάντουιτς. Οποιος μείνει μέσα στο πούλμαν να προσέχει τα πράγματα» είπε ο Πασκουάλ. «Να μην αφήστε ρε τον οδηγό να πληρώσει, είναι ντροπή» είπε ο Μπουρούσης. «Πόση ώρα θα μας πάρει να φτάσουμε;» ρώτησε ο Ρίβερς. «Εχουμε ώρες δρόμο, και παρακάλα να μην βρούμε κίνηση στα διόδια» απάντησε ο Μπουρούσης. «Όταν ανεβείτε δεν θα μετρηθούμε. Να θυμόσαστε ποιον είχατε δίπλα σας, μην ξεχαστεί κανένας στην τουαλέτα και τον χάσουμε» είπε ο Πασκουάλ. «Κόουτς νομίζω χάσαμε τον Φώτση και τον Σίγκλέτον. Και τον Τζέιμς. Και τον Γκάμπριελ. Μάλλον κοιμήθηκαν στο πρακτορείο» είπε ο Καλάθης. «Όχι ρε, ο Φώτσης είχε αεροπλάνο να γυρίσει» είπε ο Παππάς. «Εχει δικό του αεροπλάνο ο Φώτσης;» γούρλωσε τα μάτια ο Ρίβερς. «Όχι, έχει μια ξαδέρφη στην Aegean και του βρήκε δυο εισιτήρια και πήρε τον Γκάμπριελ μαζί. Ο Σίγκλετον πήγε στην αμερικάνικη πρεσβεία να ζητήσει πολιτικό άσυλο». «Κι ο Τζέιμς;» επέμεινε ο Νίκολς. «Ο Τζέιμς έμεινε στο γήπεδο και βαράει ακόμα τρίποντα, μπας και βελτιώσει το 0 στα 8» είπε ο Πασκουάλ. «Που είναι το WC μπατζανάκ;» ρώτησε τον Τούρκο που καθάριζε τα τζάμια. Αν ο Τούρκος ήταν Χριστιανός θα είχε σταυροκοπηθεί, αφού ποτέ στη ζωή του δεν είχε δει τόσους ψηλούς να μπαίνουν στη σειρά για κατούρημα.       

Σαν από όνειρο ξύπνησε

«Μάγκες πλησιάζουμε τα σύνορα» είπε ο Παπάς. «Κοίτα ρε που φτάσαμε… Δεν είδα τα σύνορα φαντάρος και θα τα δω τώρα» είπε ο Μπουρούσης, που μόλις είχε ξυπνήσει και τεντώθηκε χτυπώντας άθελά του τον Φελντέιν, που είχε σηκωθεί να πάρει μια σακούλα από το σάκο, γιατί, πριν τα διόδια, είχε κάτι στροφές και είχε ζαλιστεί. «Ρε σεις, δεν ξυπνάει κάποιος τον Γκιστ να τον ρωτήσει με τρόπο μην έχει τίποτα μπάφους σε καμιά τσάντα και μπλέξουμε;», είπε ο Παππάς. «Θα βάλουν τίποτα λυκόσκυλα οι Τούρκοι να ψάξουν το πούλμαν κι άμα του έχει μείνει τίποτα ακάπνιστο θα μας μπουζουριάσουν και θα μας πάνε πίσω στην Πόλη να γυρίσουμε το «Εξπρές του Μεσονυχτίου». «Τι εννοείς; Να πάρουμε τραίνο;» ρώτησε ο Φελντέιν. «Αστο» του είπε ο Παππάς. O Μπουρούσης δεν άντεξε και άπλωσε τα τεράστια χέρια του για να σκουντήσει τον Αμερικάνο, που ξύπνησε σαν από όνειρο μέσα στη νύχτα κακό. «Φτάσαμε; Που είμαστε;» ρώτησε. «Στο διάστημα» του απάντησε ο Φελντέιν. «Δεν πιστεύω να κουβαλάς τίποτα μαζί σου, γιατί θα μπουν σκυλιά» είπε ο Καλάθης. Ο Γκιστ χαμογέλασε. Κανείς δεν είχε καταλάβει ότι αν κοιμόταν τρεισίμισι ώρες σερί, ήταν γιατί είχε καπνίσει όλο το λόφο του Ούλους, πριν η ομάδα επιβιβαστεί στο πούλμαν.

Με καϊκι μέσω Βόσπορου

Ο Ινίγιο Θορθάνο είχε πάρει το κινητό κι έστελνε ένα ακόμα sms στην αγαπημένη μου. «Το ξέρω ότι δεν το πιστεύεις, αλλά γυρνάμε με το πούλμαν και δεν σου λέω ψέματα. Όχι δεν μείναμε με τον Τσάβι μια μέρα παραπάνω στην Πόλη για να πάμε στο REINA» έγραψε και πρόσθεσε μια καρδούλα, πριν το στείλει. Ο Πασκουάλ τον κοίταξε με κατανόηση. «Δεν σε πιστεύει ε;» τον ρώτησε, κι απάντησε μόνος του: «λογικό, κανένας δεν το πιστεύει». «Επρεπε, όμως να πατήσεις πόδι, να του πεις ότι αυτά δεν γίνονται» είπε ο βοηθός προπονητή. «Νομίζεις δεν το έκανα;» είπε ο Πασκουάλ. «Η πρώτη εντολή ήταν να γυρίσουμε με καϊκι, ούτε καν με πούλμαν. Να μπαίναμε μέσα στο καϊκι, χωρίς τρόφιμα και να έπρεπε να ψαρεύουμε μέχρι να φτάσουμε» συμπλήρωσε. Ο Θορθάνο για πρώτη φορά τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες αισθάνθηκε τυχερός. «Μεθ του Βοθπόρου τα θτενά, ο Γιάννηθ κλαίει τα δειλινά» σιγοψιθύρισε…

Εχω ένα μυστικό

«This is river Evros» είπε ο Νίκολς στον Καλάθη, ενώ το πούλμαν διέσχιζε το νομό Αλεξανδρούπολης. «Τι είπε για μένα ο περίεργος;» ρώτησε ο Ρίβερς. «River Εvros» επανέλαβε ο Νίκολς. «Κει Σι Ρίβερς» είπε ο Ρίβερς. «Ρε μην τσακωθείτε, και οι δυο δίκιο έχετε» είπε ο Καλάθης και πήρε την κιθάρα του. «Αμα ξαναπαίξεις το «Εχω ένα μυστικό» θα στη σπάσω» είπε ο Φελντέιν, που είχε βαρεθεί να ακούει το Νικ να τραγουδάει σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Να πούμε του οδηγού να βάλει Ολύμπιανς και να τραγουδήσουμε το «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο», είπε ο Γκιστ που ήταν μέσα στην τρελή χαρά. «Τι είναι το Ολύμπιανς;» ρώτησε ο Φελντέιν. «Τραγουδάει ο Πασχάλης» είπε ο Γκιστ. «Πασχάλης όπως λέμε Πασκουάλε» τόνισε. Γέλασε η γαλαρία, ενώ περνούσαν το Σουφλί. Ενας κάτοικος του χωριού, που οδηγούσε μηχανάκι, σταμάτησε δίπλα στο πούλμαν στο φανάρι. Τον έκοψε κρύος ιδρώτας. Όχι μόνο του φάνηκε ότι είδε σε ένα πούλμαν τους παίκτες του ΠΑΟ, αλλά ήταν βέβαιος και ότι τους άκουσε να τραγουδάνε «στης γειτονιάς το κοντινό παρκάκι/έπαιζες πάντα σαν μικρό παιδάκι/κι όταν φιλιόμασταν στο παγκάκι/μου ‘λεγες σ’ αγαπώ». «Εγώ θα κόψω το κρασί, αλλά βοήθα με κι εσύ», θα έλεγε στη γυναίκα του επιστρέφοντας σπίτι.             

Σταμάτα να κατέβω

Το πούλμαν γκάζωνε στην Εγνατία Οδό κι ο Καλάθης εξηγούσε στον Φελτέιν ότι κι αυτή ήταν ένα μεγάλο έργο του ΠΑΣΟΚ. «Δεν τα ήξερα όλα αυτά Νικ», είπε ο Φελντέιν, «αλλά σου υπόσχομαι ότι τώρα που τα έμαθα θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ κι εγώ και η οικογένεια μου». «Και Τραμπ» του είπε ο Καλάθης. «Ναι» απάντησε ο Φελντέιν, που από το ροχαλητό του Νίκολς δεν είχε κλείσει μάτι όλη νύχτα. «Η ΤΣΣΚΑ έχει δικό της αεροπλάνο, αλλά ο πρόεδρος είπε ότι του χρόνου θα πάρει για μας ένα τροχόσπιτο» είπε ο Μποχωρίδης. «Σκεφτόμουν να του πω του οδηγού να σταματήσει στην Αλεξανδρούπολη να κατέβω» είπε ο Χαραλαμπόπουλος στον Μπουρούση. «Αφού δε με βάζει ποτέ να παίξω, να κόψω την αναβολή και να πάω φαντάρος. Πότε θα ξαναβρεθώ εδώ πάνω». O Μποχωρίδης του σταμάτησε το μονόλογο. «Ρε, πάει πολύ αργά και θα χάσουμε το Survivor κι απόψε» είπε. Κατάλαβαν όλοι τον τεράστιο κίνδυνο. Κι ενώ το πούλμαν πλησίαζε Θεσσαλονίκη άρχιζαν να φωνάζουν. «Τρέξε τρέξε οδηγέ, για να τους περάσουμε και θα σε κεράσουμε ένα κουραμπιέ». «Μα τι στο διάβολο είναι το κουραμπιέ;» ρώτησε ο Νίκολς. «Κάτι με άσπρη σκόνη» απάντησε χαμογελαστός στον Ντιμίτρι ο Γκιστ. Και ξανακοιμήθηκε…